Bieren van het vat:

vanaf 19 november 2019:                  eetcafe-salud-gwen-tap-bier

Jupiler pils 5,2%

Hertog-Jan Pils 5%

Leffe Bruin, 6,5%

Leffe Blond, 6,6%

Wisselkraan I: Hertog Jan Bockbier, 6,5 %
Bockbier was in Duitsland al langer een traditie. Het eerste bier dat in de herfst gebrouwen wordt, van de nieuwe hop en gerstoogst. In Arcen wilden we graag óók zo’n mooi bier brouwen. Maar dan natuurlijk wél op onze eigen manier. Zo brouwden we het eerste Nederlandse Bockbier bovengistend, in plaats van ondergistend. De introductie van dit jaarlijkse speciaalbier bleek een inspiratie voor heel brouwend Nederland: inmiddels is Bockbier niet meer weg te denken. Ons Hertog Jan Bockbier is nog steeds één van de meest gewaardeerde bockbieren bij de kenners. Het combineert een mooie bitterzoete smaak met een prachtige robijnrode kleur. Je kunt ons Bockbier ook wat langer bewaren. Zo kan de smaak zich nog verder ontwikkelen. En…dan hoef je ook niet te wachten tot het er weer is!

Wisselkraan II: Karmeliet Triple, 8,4%
Karmeliet Tripel heeft niet alleen een heerlijke smaak ook een heerlijke geur. Want als je ruikt aan Karmeliet Tripel dan denk je direct aan een rozentuin. De geur is aantrekkelijk door vanille en bruine suiker. Daarnaast heeft het bier veel fruitigheid van perzik en banaan. Heel licht op de achtergrond herken je wellicht iets van citrus.
In de smaak overheerst in eerste instantie de hop met haar behoorlijke bitters. Dit geeft het bier kracht en pit. Neem even de tijd en de herkenbare zoete smaak, die we kennen van de geur komt terug. Het wordt romig zacht en de zweem van vanille komt ook weer tevoorschijn.
Karmeliet Tripel is met een World Beer Awards in augustus 2008 verkozen als beste bier ter wereld in de categorie hogegistingsbieren. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Beers of the World, een Brits blad. Aan deze wedstrijd wordt deelgenomen door bierbrouwerijen uit de hele wereld.

Volgens de Belgen is Karmeliet Tripel een van de meest schone bieren, oftewel een van de lekkerste bieren ter wereld!

Wisselkraan III: La Trappe Bockbier, 7%
La Trappe Bockbier is een nagistend, volmoutig meergranenbockbier. La Trappe Bockbier is het enige trappistenbockbier ter wereld.
Het wordt gebrouwen met uitsluitend natuurlijke ingrediënten en gist lichtjes na op de fles. Dit unieke seizoensproduct is dieprood van kleur, heeft een zeer volle smaak en een moutige geur. De aromatische hopsoorten en mooie (gebrande) moutsoorten zorgen voor een aangename bitterheid die verrassend samensmelt met de lichtzoete ondertoon. Al deze eigenschappen maken La Trappe Bockbier tot een prachtig herfstbier dat alle zintuigen streelt.

Uit de fles:

Guinness                La Chouffe Bl.        Pauwel Kwak

st. Bern. Abt 12      HJ Grand Prestige     Mc Chouffe

Goose Island IPA Leffe Ruby
Hoeg. Rosébier          Leffe Royale Cascade IPA
Liefmans Fruitesse Corona                Leffe Triple                Lindemans Kriek   Bitburger Radler

Duvel  (triple hop)    Karmeliet Triple      Gulpener Oud Bruin Bitburger Radler 0,0.

Franziskaner            Palm Jupiler 0,0% Franziskaner alc.vrij. Leffe Blond 0,0

Trappisten:

Achel Blond     La Trappe bl.      Rochefort 6

Westmalle dubbel/triple

Achel Bruin      La Trappe dbl.     Rochefort 8

Chimay Blauw.  La Trappe triple   Rochefort 10

Chimay Rood   La Trappe Quadr. Zundert

Chimay Wit     Orval

Zeeuwse bieren:

Emelisse Blond

Emelisse DIPA en TIPA

Vermeersen Triple en Dubbel

Grof Geschut

Strandgaper

Lazarus

Zeezuiper

eetcafe-salud-leffe